Phuket Phuket Vejr
 lige nu »


Søger du Hoteller?
Vælg område du søger hotel i droplisten nedenunder


Taletidskort til Thailand »
Kata Beach Karon Beach Patong Beach Rawai Beach Phuket Town Chalong Bay Nai Yang Beach Mai Kao Beach Phukets Lufthavn Nai Harn Beach Kamala Beach Surin Beach Bang Tao Beach Addere PhuketPortalen til dine favoriter Gør PhuketPortalen.dk til startside
 
 
        | | Send til Ven  

Knallert MC og bilkørsel

Detter er nok den største sundhedsfare af alle kategorier i Phuket. Thailand har venstrekørsel hvilket mange europæere er uvandte med. Ulykker med dødelig udgang er MEGET almindelige her. De fleste knallerter har en motor på 125 cc hvilket gør dem utrolig hurtige. Kørestilen i Thailand er helt anderledes sammenligned med det danske. Bilerne og knallerterne overholder sjældent den lovlige hastighed og de kører ofte slalom mellem de køretøjer som overholder hastigheden for at komme hurtigere frem. Ser man et skilt for fodgængerovergang skal man ikke tro at folk stopper for at lade nogen komme over. Tror man det så dør man antageligt. Når Thailænderne skal have et kørekort så går de bare op på politistationen og henter et. Der findes ikke nogen form for kontrol om man kan køre eller ej. Dette siger en del om kørslen.

Skulle der ske en ulykke mellem en turist og en Thailænder så er efter statestikken ekstremt sjældent at turisten ”får ret”. Selvom turisten virkelig har ret i det enkelte tilfælde. Politiet tager altid Thailændernes parti. Vi turister er bare en indtægtskilde for det Thailandske folk og behandles i visse tilfælde også derefter. Resultatet er at det næsten altid er turisten som får betale for skaderne ved en evt ulykke. Tænk på dette når du lejer et køretøj og kontroler altid forsikringen. Det er heller ikke usædvanligt at man bestikker politiet for at slippe for det diktatoriske bureukrati.


Snorkling og Svømning

Det er ikke usædvanligt med stærke under og overflade stømme i Thailand. Husk at man aldrig kan svømme i længere tid imod en strøm. Se efter om der findes advarselsskilte inden du hopper i. Hvis du ser et rødt flag på en strand så betyder det at der er badeforbud, oftest på grund af strømmene. Dette er ganske usædvanligt inde ved strandene men kan indtræffe under regnperioder og lavsæsong. Husk at undgå søpindsvinene som findes overalt langs Thailands kyst. Dens pigge er lange og har en hulning med gift længst ude. De fleste typer er ufarlige for mennesker men kan brænde utoligt. Desuden fæstner spidsen inde i huden og er svær at få ud.


Dykning med iltflaske - Dykning i Thailand

Folk som er overvægtige, gamle eller har andre helsepåvirkede faktorer som hjertefejl epelepsi astma bør afstå fra al dykning. Dyk altid med dykkerarrangører, de kender farvandet og ved hvor farerne lurer. Dyk aldrig alene eller tæt på en overstået flyvetur. Den største sundhedsfare er nok alle de giftige væsner der findes under overfladen som mange har tendens til at røre ved. Gør det ikke visse giver dig kun 5 minutter tilbage at leve i.


Undgå maveonde

Spis altid nylavet mad som stadig damper af varme eller er kogt. Det dræber farlige bakterier. Når du køber frugt så køb kun det du skal skrælle for at spise. Brød er oftets sikkert. Undgå salat og ukogte grønsager, sørg for at kødet er gennemstegt. Thailændernes hamburgere kan i visse tilfælde se helt rødt ud, men det er ikke på grund af dårlig stegning men fordi kødtypen ser sådan ud. Skulle du alligevel få turist diaré så drik masser af vand selvom det render lige igennem og tag de mavepiller som du har medbragt, så plejer det at gå over.


Tarmorm

Spoleorm kan findes i bøffer og andre kødprodukter. Undgå dem ved at sørge for kødprodukter er gennemstekte eller ordentligt kogte og at det ikke er gammelt mad. Thailænderne har en god madkultur så dette er ikke normalt. En orm kan leve i sin ”vært” i op til et år hvis den lever uforstyrret.

Malaria i Thailand Asien - sygdomme

Sygdommen spredes via myg og er ikke usædvanlig der hvor jungle trekking udøves. Skal du til det nordlige Thailand skal du tage malariapiller. Undgå myggene ved at anvende myggemiddel myggenet om natten og tøj som dækker kroppen. sov evt under en kørende ventilator, Malariamyggene kan ikke lide vindpustet. Symptomerne er feber, man sveder, hovedpine og andre smerter. Kan være dødelig. sygdomme Malaria og dog relativ usædvanlig på Phuket.


Dengue Fever - djunglefeber

Spredes af en bestemt slags myg (aegypti mosquitos) og forårsager høj feber, hovedpine og kraftige muskelsmerter Ældre mennesker og mennesker med et svagt helbred bør opsøge læge. En del påstår at har man først fået junglefeber en gang så kan man symptomerne vende tilbage sporadisk resten af livet. Sygdommen er usædvanlig på Phuket.


Dyrebid slanger, hunde

Obs Bliver du bidt af et dyr, hund kat eller ligenede vilde dyr så opsøg læge. Du kan få rabies. Ikkke at rabies er almindeligt i Thailand men det forekommer i ny og næ. Symptomerne kan komme op til et ½ år efter og så er det for sent og er i 99,9 % af tilfældene dødeligt. Men kan man få konstateret sygdommen inden den går i udbrud så er den 100 % helbredelig. Thailand har masser af vildhunde som lever i harmoni med menneskerne i byerne og forstæderne. De er så godt som altid søde og rare. Hvis du leger med hunden og hundens tand penetreere dit hudlag (rækker med ganske lidt) så kan det være sket. Hvert år rapporteres tilfælde af rabies hos dyr rundt om i Thailand.

Vliver du bidt af en slange så skal du 1. forholde dig rolig 2. Gøre den bidte legemsdel så urørlig som mulig 3. Snørre lemmet for at mindske blodtilførslen 4. Tage til hospitalet hurtigt. Hvis du har mulighed så dræb slangen og medbring den til hospitalet. Er det umuligt så beskriv dens udseende så udførligt som muligt. Dette er for at man kan fastslå hvilken modgift i hvilken dose du skal have, da en forkert modgift er virkningsløs.


Veraner og skorpioner

De store geckoveraner kan når de føler sig truede være agresive. De små geckoer er helt ufarlige. Bliver du alligevel bidt så opsøg hospital for at blive undersøgt for tetanus og difteri Skorpioner er usædvanlige i bungalowerne på øerne. I nationalparkerne skal man vænne sig til at kontrolere sengetøj og sko med mere hele tiden. Opsøg læge hvis du bliver stukket.


Solen på Phuket – solbadning i Thailand

Så er der den evendelige snak om den fusionsaktive planet 8.5 lysår væk som sender fotoner i et rasende tempo mod vores kroppe. Disse partiklers hastighed (sk skadelig uv-strålning med en viss vejlængde) bremses og absorberes i stor stil af ozonlaget men en del rammer vores krop med en fart og intensivitet at nogle hudceller påvirkes og dermed kan mutere. Jo længere tid du udsættes for den skadelige UV strålning (fotonpartiklar af en vis vejlængde) desto større er sansynligheden for mutationsdannelse i cellerne i et vist omfang.

Med andre ord ophold dig ikke for længe i solen og anvend sololie. Det skal lige bemærkes at for nogen mennesker er der mindre risiko for at udvikle celleforandringer (kræft) end for andre. Man kan ikke vide hvad ens grænse er for de farlige fotoner. Tør du tage chancen og være for længe i solen Eller! Tag det forsigtigt hvis du vil solbade i Thailand.


Taletidskort til Thailand

Vi tilbyder booking af vandrerhjem, herberger og hoteller over hele verden

Advertere her?  

Forsiden | Om os | Søg Hotel | Sitemap | Kontakt os
© 1999-2015 PhuketPortalen.dk


Online lige nu:    
Klokken i Phuket: